Belgisch bedrijf voor het upcyclen van draf

NextGrain zorgt ervoor dat het restgraan van bierbrouwerijen niet verloren gaat. Het bedrijf hergebruikt de draf en transformeert het tot tot een superfood voor menselijke en dierlijke consumptie.
Zetmeel van granen (gerst, tarwe, haver, maïs, enz.) wordt gebruikt voor de vervaardiging van bier. Draf is het residu dat overblijft na het brouwen van bier.
Dat we te veel grondstoffen verbruiken weet iedereen. “Upcycling” is een vorm van recycleren waarbij een (afval)product wordt verwerkt tot één of meerdere producten. NextGrain transformeert afval — draf — in high-end voedselwaren en geeft het een tweede leven. Op deze manier draagt het bedrijf bij tot de circulaire economie.
Zo verminderen we niet alleen de impact van afval van bierproductie op de leefomgeving, maar maken er – integendeel – een nieuwe grondstof van. ,

Op deze manier dragen we ons steentje bij in een context van stijgende graanprijzen en mondiale voedseltekorten. Het hergebruik van restgraan heeft ook een positieve impact op het gebruik van land en water nodig de initiële teelt van de gewassen.


Productportfolio

Ontdek

NEXTGRAIN

Ontdek

WAARDEN

Ontdek

Recepten koken

al onze kookrecepten

GESCHIEDENIS

Ontdek

CONTACT

Ontdek
crossmenu