Waarden

Duurzame ontwikkeling

Door onze acties willen we bijdragen aan een duurzamere wereld voor het welzijn van onze kinderen en de toekomst van onze planeet.
We willen oplossingen bieden die een positieve impact hebben op het leven van mensen.
We streven ernaar om milieuvriendelijke productieprocessen te implementeren met als doel het bereiken van CO2-neutrale emissies.
We willen de voedingssector in staat stellen gezondere oplossingen tegen betaalbare prijzen te leveren terwijl de CO2-voetafdruk slinkt.
We streven ernaar oplossingen te creëren om de nutritionele waarde van bestaande voedselproductie tegen een betaalbare prijs te verhogen en de mensheid te helpen voeden.
NextGrain zet zich in voor de duurzameontwikkelingsdoelstellingen van de VN, waaronder:
Geen honger
Onze producten kunnen helpen honger en ondervoeding te bestrijden, door reeds geteelde granen in te zetten. Daarnaast zitten onze producten vol eiwitten en zijn ze een goed plantaardig alternatief voor dierlijke eiwitten.
Verantwoorde consumptie en productie
Onze producten hergebruiken afval van brouwerijen, zijn voedzaam en helpen het milieu te beschermen.
Klimaat
Door beter gebruik te maken van bestaande grondstoffen is er minder behoefte aan het gebruik van extra land en water door landbouw.

De strijd tegen klimaatverandering

De meeste studies tonen aan dat 1 kg drafbloem de koolstofvoetafdruk vermindert van 3 naar 4kg.
Laten we zeggen dat bakkerij A in totaal
5.000
kg tarwemeel per maand
gebruikt en besluit
20%
daarrvan te vervangen door drafbloem
een reductie van
3.500
kg koolstofemissies per maand
Dit is
42.000
kg vermeden CO2-uitstoot per jaar
Klimaatverandering is een realiteit. Naast wat wetenschappelijke experts zeggen, voelen we steeds meer de effecten en de meesten van ons zijn zich ervan bewust, of we het nu geloven of niet.
We voelen ons echter vaak hulpeloos en denken na welke impact we zelf kunnen hebben. Wat te doen?
De oplossing is eenvoudig... stap voor stap: alle beetje helpen. Vele kleine acties van vele mensen maken het verschil.

Het consumeren van producten afgeleid van draf is niet alleen een geweldige manier om bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering, maar is ook ideaal voor het behoud van een gezond dieet dankzij het hoge eiwitgehalte (27 %) en het vezelgehalte (53 %), afwezigheid van suiker en een zeer laag glutengehalte, om nog maar te zwijgen van de uitzonderlijke smaak.
crossmenucheckmark-circle