Geschiedenis

Les débuts

Verrassend genoeg werd het NextGrain-concept geboren uit een trading bedrijf dat graan verhandelde, ABLG Trading. De drie stichters en partners kwamen tot de conclusie dat hun werkzaamheden aan een proces bijdroegen dat allesbehalve duurzaam was.: het opkopen van grondstoffen aan de ene kant van de planeet om ze vervolgens elders geheel aan de andere kant te verkopen.
"
De collega’s besloten een alternatief pad te kiezen. Ze wilden op deze maniereen bijdrage leveren aan het behoud van de planeet, eerder dan een handel stimuleren die nefast is voor onze leefomgeving. Aldus is NextGrain zich gaan interesseren voor graan dat al bestaat; de graanresten die overblijven bij bierproductie — Brewer’s Spent Grains (BSG) in het Engels.
"

Waarom?

Miljoenen tonnen graanresten worden elk jaar over de hele wereld gegenereerd door brouwerijen. Als ze niet worden behandeld, zijn ze zeer vervuilend voor bodem, water en lucht.
Ons onderzoek heeft aangetoond dat het grootste deel van de draf niet wordt gebruikt en ergens bijdraagt aan bodemvervuiling. Er zijn grootschalige oplossingen nodig om deze verspilling tegen te gaan.
70%
Geschat gemiddelde van ongebruikte draf vervuilende bodem, water en lucht
Hoe meer we de draf opwaarderen, hoe meer we dit soort producten consumeren, hoe groter de transformatie van afval in voedzame producten, hoe kleiner onze impact op het milieu wordt.

Tegelijkertijd draagt het upcyclen van gebruikt restgraan ook bij aan een duurzamere landbouw. Graanteelt beslaat immers steeds meer land en gebruikt veel water. Gezien de huidige milieucrisis, de stijgende voedselprijzen en een mondiaal nijpend voedseltekort in sommige werelddelen, zou het absurd zijn deze oplossing te negeren.
NextGrain Vietnam werd geboren in 2020, twee van de partners zijn gevestigd in Vietnam,. Het bedrijf produceert bloem voor menselijke consumptie dat wordt verkocht aan producenten van brood en graanrepen. Het is een bloeiende onderneming die vandaag in fase 2 van de ontwikkeling zit..
"
We bevinden ons momenteel in de laatste fase voor de productie van granola en muesli. Ook de productie van noedels, pasta en pizzadeeg wordt geanalyseerd.
"
Tot slot ontwikkelt NextGrain ook een project in India om veevoeder te ontwikkelen op basis van draf
crossmenu