NEXTGRAIN

NextGrain is voortgekomen uit een streven naar een duurzame economische ontwikkeling; een productie die niet alleen respectvol is voor het milieu maar op lange termijn bijdraagt aan het beschermen van onze planeet.

ONZE VISIE

NextGrain wil de huidige verspilling in de bierindustrie tegengaan door graanresten van bierproductie om te zetten in producten geschikt voor menselijke consumptie.

39

Elk jaar worden ongeveer 39 miljoen ton graanresten gecreëerd door bierbrouwers

20

Voor 100 liter bier, wordt 20kg draf geproduceerd.

NextGrain België

NextGrain Belgium is het kleine zusje van NextGrain Vietnam, opgericht door CEO Tomé Andrade en twee partners. 

Vandaag werkt Tomé in België samen met vriend, David, om NextGrain Belgium verder te ontwikkelen. Gedreven door dezelfde visie en waarden willen ze hun bedrijf een positieve bijdrage doen leveren om de veelheid aan milieu-uitdagingen het hoofd te bieden.

Waarom België?

België is het land van het bier. Met bijna 400 brouwerijen, die ongeveer 2,2 miljard liter per jaar produceren en ongeveer 450.000 ton draf genereren, is het zinvol om hier onze expertise prioritair in te zetten.
De bierindustrie heeft een schone oplossing nodig om graanresten te verwerken. Upcycling is dé manier om dit te doen.
Maar laten we ook het volgende niet vergeten: draf is eigenlijk uitzonderlijk voedzaam. We hebben er eigenlijk alle belang bij om dit in onze voedingscyclus te integreren.
Gesterkt door bestaande projecten (NextGrain Vietnam), bereiden de partners daarom nu de lancering van NextGrain voor de Belgische markt voor.

Wat is de situatie in België?

379
Aantal brouwerijen in België
2,2
Geschatte productie van bier
423
Geschatte productie van draf
<1%
Geschat % van draf dat vandaag reeds voor de productie van voedingswaren wordt gebruikt

Het team

We hebben de visie, de kennis en de knowhow om dit te doen slagen.

Tomé Andrade De Sousa

Co-founder
Na 10 jaar in de publieke sector gewerkt te hebben, ontdekt Tomé de private sector in Vietnam en China. Gesterkt door zijn verschillende ervaringen én zijn jeugdig politiek engagement voor een betere wereld, richtte hij vorig jaar NextGrain Vietnam op. Om dit idee van een duurzaam produceren ook in België vorm te geven vond hij de perfecte partner in David.

David Dias

Co-founder
Na 20 jaar ervaring te hebben vergaard in de klassieke bedrijfswereld, kwam David tot het besef dat structurele verandering nodig is om onze economie duurzamer te maken en het voortbestaan van onze planeet veilig te stellen. Hij raakte gepassioneerd door de circulaire economie en vond in het NextGrain verhaal de ideale kans om aan zijn knowhow & waarden aan elkaar te kunnen koppelen .
crossmenu